Saimme lomakkeen ja analysoimme eKarjala-portaalin nettisivuja. Sivut olivat ensisilmäykseltä kauniit, selkeät ja raikkaat ja näytti että tekstiäkin on sopivasti. Mutta lomake oli huono! Kysymyslomake, jonka täytimme, siis. Kysymys saattoi olla vaikka "etsi Kasukkalan kylän sivut". Okei, minä tiedän, että Kasukkala on Lappeenrantaa ja osasin ne heti löytää. Mutta kuunnellessani kouvolalaisia ja kotkalaisia opiskeluavereita kaikki tuntuivat olevan äimän käkenä -eikä ihme. Kaiken lisäksi haku-palvelu sivuilla ei toiminut. Monessa paikassa ne eivät toimi.

Jos joku asia sivuilta piti löytää, niin vaikea se oli löytää. Luulen, että kovin hyvää palautetta eivät sivuistaan saaneet. Mutta ehkä meidän kommenteistamme oli heille hyötyä. Ja lomake oli todella surkea. Kirjoitin palautteeseen siitäkin. Ensinnäkin lomakkeen tekstin fontti oli comic sans. Ihan hauskaa, mutta jotenkin lapsellista.

Taas huomattiin, että hyvien nettisivujen tekeminen on hyvin haasteellista. Ja niin myös hyvän kysymyslomakkeen laatiminen.