Pääsiäisen jälkeinen tervehdys tekstin tuottamisen ja sivuston suunnittelun merkeissä. Terve!

Tänään jatkui Joomlalla ja Google Sitesillä leikkiminen. Uuden oppiminen eteni hitaasti, mutta varmasti. Todellakin hitaasti, sillä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun viestinnän yksikön PC3-luokan tietokoneet toimivat niin super-hitaasti, että ainakin minulla pääsi ärräpää jos toinenkin tämän nelituntisen aikana.

Mutta olipa istumalihasten kuluttamisesta tällä kertaa jotakin hyötyäkin. Pääsiäisenä sai levätä ja mieli oli avoimena vastaanottamaan uusia oppeja. Niin juuri -kertaus on opintojen äiti. Hyvää teki "sulatella" viime viikkoisen vierailevan tähden Mika Lammin oppeja mämminsyönnin ja Kinder-munien ohessa -työntämällä ne hetkeksi mielen ö-mappiin. Sieltä otin ne esille tänään klo 13.15 ja voin nyt tyytyväisenä todeta, että osaan tehdä jotakin Joomlalla ja Google Sitesillä. Joomla on ehkä paremmin hanskassa, mutta treenaan Google Sitesiä vielä. Parempi kokeilla Joomlaa koulussa, koska kotona ei pysty sitä tekemään. Google Sitesiä pystyy kokeilemaan kotonakin, jos ei illalla uni tule silmään eikä nukkumatti löydä navigaattoriaan, voi esimerkiksi avata Fujitsu Siemensin läppärin, avata netin ja näppäillä osoiteriville sites.google.com. Toivottavaa tietysti olisi nukkua yöllä, mutta joskus se vain ei onnistu.

Tein Joomlalla kaksi harjoitusta. Viime kerrasta viisastuneena opin ettei kuvia tarvitse pienentää Photoshopissa, vaan sen voi tehdä Joomlassa -vetämällä "vetopyrpylöistä". Kyllä sitä välillä ajattelee, että miten T-Y-H-M-Ä välillä onkaan ollut! Avata nyt Photari ja odottaa kun hidastakin hitaampi tietokone avaa Photarin ja sen jälkeen kuvan ja kaikkea. No, muutaman kuvan sitten tajusin rajata pyrpylöistä. Osasin myös linkittää Joomlalla tekemäni harjoitukset ja ne näkyvät KyAMK:laisten keskuudessa, jos olen oikein ymmärtänyt. Siitä en ole ihan varma, olenko ymmärtänyt väärin. Uudet ohjelmat kaikkine kiemuroineen ovat monesti mutkikkaita ja hämäriä.

Nytpäs tulikin pitkä vuodatus, taas vähän aikaa jaksaa kun oli pääsiäisloma. Vaikka juuri tällä oppitunnilla "ope" eli lehtorimme Nina saarnasi joidenkin tynkäkirjoituksista tai kokonaan kirjoittamatta jättämisistä. Kerkesin jo kehaista, että itse jätän turhat höpinät pois. Ja jonkun blogiin kirjoitin yksi ilta, että eihän tätä jaksa lukea. Ja nyt tämä moralisoija sitten höpisee turhia itse. Elämä on epäreilua. Elämä on: VALINTOJA!

Sellaista tällä kertaa. Tiivistetysti yhteen lauseeseen: Joomlalla pystyy helposti ja kivuttomasti (kivuttomasti, JOS kone ei ole yhtä hidas kun tämä PC3:n kone tänään, MURRRRRRRR!) tekemään simppeleitä ja tylsähkön näköisiä sivuja, mutta se sopii minulle, koska visuaalinen silmäni on aivan auttamattoman huono. Pidän Joomlasta, Joomla rulaa!