"Ope" kuten hän itse itseään kutsuu, laittoi meille "peuroille" sähköpostiin linkkejä, jotka pitää tämän tiistain tekstin tuottamisessa ja sivuston suunnittelussa sitten lukea. No, minähän hilpaisin kaupan kautta kotiin ja tässä olen nyt kolme tuntia ollut alkamassa lukemaan näitä linkkejä. Nämä on näitä kertoja, kun moni yläastelainen ajattelee "jes, vapaata!"

Mutta minä Anniina 23 vuotta opiskelen nyt ammattikorkeakoulussa.

Noniin. Tässä open viesti:

"Liitteenä luettavaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hakukoneoptimointi

http://www.optinet.fi/tietonurkka/hakukoneoptimointi/

http://fi.wikipedia.org/wiki/Www-sis%C3%A4ll%C3%B6nhallinta

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sis%C3%A4ll%C3%B6nhallintaj%C3%A4rjestelm%C3%A4

http://vierityspalkki.wordpress.com/2009/01/20/digimedia-ala-vuonna-2008-isoimmat-trendit-suomessa/ "

Selvä. Alan lukemaan ensimmäistä linkkiä, jossa puhutaan hakukoneoptimoinnista.

"Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan yksittäisen verkkosivun tai kokonaisen verkkosivuston sijoituksia hakukoneiden hakutulosten luettelossa tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Tavoitteena on yleensä saada kyseinen verkkosivu hakutulosten kärkeen ja hakijat napsauttamaan tuota kyseistä tulosta. Lisäksi pyritään parantamaan sivuston sijoituksia myös ennalta arvaamattomilla hakulauseilla eli niin sanotuilla pitkän hännän hakusanoilla." määrittelee Wikipedia.

En muista kuulleeni ko. sanaa ennen. Mutta se ei olisi uutta, sillä en rättiväsyneenä muista paljon mitään muutakaan. Sanalla "optimointi" viitataan Wikipedian mukaan verkkosivujen sisältöön ja siihen että ne olisivat hakukoneille "ystävällisiä". Tämä on aikaavievä mutta kannattava prosessi. Kuten koko verkkosivujen suunnittelu ja verkkotekstien suunnittelukin.

"Hakukoneoptimointiin läheisesti liittyvää toimintaa on tehokkaiden sisääntulosivujen suunnittelu, jolla pyritään houkuttelemaan sivustolle saapuva kävijä esimerkiksi tilaamaan jotakin." No niin juuri. Näin aina.

Toinen linkki kertoo myös hakukoneoptimoinnista. Siellä tulee aiheeseen vähän erilaista näkökulmaa, eli se, että hakukoneiden avulla (tai oikeastaan hakukoneiden optimoinnin avulla) sivuille saadaan a) mahdollisimman paljon kävijöitä ja tietysti b) mahdollsimman paljon oikeanlaisia kävijöitä. Optimoinnilla sivut erottuvat joukosta ja niille pyritään ohjaamaan ne, jotka ko. sivuille haluavat eikä sillä tavalla että jotkut surffailijat kyllä eksyvät vähän väliä sivuille, mutta oikea kohderyhmä ei sinne hakukoneiden avulla löydä.

Hakukoneoptimointi alkaa avainsanoista. On katsottava tarkalleen minkä nimisiä linkkejä on. Linkkien tulee olla kunnossa.

(Huh en jaksa enää. Jatkan kohta. Moi vaan.)